Zabıta Ekiplerimiz ile Sahadayız

Zabıta Ekiplerimiz ile Sahadayız

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz glütensiz olmak üzere un, tatlı ve tuzlu atıştırmalığı satışa hazır bulundurmakla ilgili zincir marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Haftalık ve aylık rutin denetimlerin yanı sıra günlük denetimlere de ağırlık veren ekiplerimiz, gıda üretimi ve satışı yapan zincir marketlere yönelik halk sağlığının ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetimlerini sürdürüyor.

İlçemizde bulunan zincir marketlere son kullanım tarihi, reyon kasa fiyat karşılaştırması, temizlik ve hijyen konularında denetim gerçekleştirildi. Ayrıca 5 Mart 2024 tarihli Resmi Gazetede yer alan Glütensiz gıda ürünü satış yükümlülüğü getirilmesine ilişkin tebliğ ile şube sayısı 200’den fazla olan zincir mağazalara talebi karşılayacak miktarda glütensiz ürün ve atıştırmalık bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. Bu doğrultuda ilçemiz sınırları içerisinde bulunan zincir marketlere yine ekiplerimiz tarafından uyarı ve tebligat yapılmıştır.

Önceki Sungurlu Belediye Başkanımız Muhsin Dere Mimar Enes Özkan ve Tuğba Şimşek’le, Güreş Hocalarımızdan Sefa Şakar ve Gülsün Karakaya Kardeşlerimizin düğün yemeklerine katılım sağladı.

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum