Başkan Şahiner’den Mevlid Kandili Mesajı

Başkan Şahiner’den Mevlid Kandili Mesajı

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında kardeşliğin önemine değinen Başkan Şahiner şu ifadelere yer verdi:

“Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nde Peygamber Efendimizi bir kez daha büyük bir sevgi ve özlemle anıyoruz. Sevgili Peygamberimizin dünyaya geldiği dönemde, dünyanın her tarafını zulüm kaplamış, huzur, asayiş ve emniyet kalmamış, insanlık her türlü değer ölçülerini yitirmiş ve yollarını şaşırmıştı. Küfür ve haksızlık gönülleri karartmış ve insanlığı Allah’a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Peygamber Efendimiz böyle bir ortamda doğumuyla dünyayı şereflendirmiş gönüllere nur olmuştur. O’nun ümmeti olarak bize düşen, O’nu her şeyden çok sevmek ve sevdirmektir. Peygamber Efendimizi sevmek ise, O’nu gereği gibi anlamak, O’nun manevi mirasına sahip çıkmak; tüm davranışlarımızda O’nun tavsiyelerine göre hareket etmek ile olur.

Sevgi ve rahmet Peygamberi olan Kutlu Nebi, ‘İman etmedikçe Cennet’e giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız’ diye buyurarak sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı olarak ifade etmiştir. O, bize Allah’a iman edip onu sevmeyi, ona bağlanarak iç barışı ve doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Bu vesileyle hemşerilerim ve Tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutlar, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim”

Önceki 06.10.2022 Sungurlunun Sesi Gazetesi

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum