İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılı kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği Sungurlu’da düzenlenen törenle kutlandı.

Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Fatih Görmüş, Belediye Başkan vekili Sakine Sarıyüce, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı en Lisesi Müdürü Oğuzhan Koç yaptı.

Koç, “İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için Mehmet Akif’i iyi anlayıp, bilmek gerekmektedir. Akif’in bütün sırlarını döktüğü dert arkadaşı ise al kırmızı kanla rengini alan bayrağımızdır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Fen Lisesi öğrencileri tarafından, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okundu. Oratoryo gösterisiyle devam eden programda, öğrenciler tarafından hazırlanan kısa oyunlar izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

Program sonunda İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Önceki 12 MART 1921 İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ