Zabıta Dilencilere Göz Açtırmıyor

Zabıta Dilencilere Göz Açtırmıyor

Sungurlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşların dini, vicdani ve insani duygularını istismar eden dilencilere yönelik uygulamalarına devam ediyor.

Sungurlu’nun birçok noktasında yapılan denetimlerde dilenciler hakkında işlem yapılırken, topladıkları paralara da el konuldu. Denetimlerde 1 dilencinin üzerinden çıkan 1800 TL’ye el konulurken, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 33. Madde hükmüne istinaden 979 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi denetimlerin artacağını belirten yetkililer; “İşlek sokak ve caddelerden toplanan dilencilerin üst araması yapılarak, üzerlerinde çıkan paralara el konup, Kabahatler Kanununa göre işlem yapıldı. Burada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor, bu şahıslara para verilmemesini istiyoruz, verildiği sürece dilenciliğe, duygu istismarına devam ediyorlar. Vatandaşlarımızdan bu tür haksız kazanç elde etmek isteyen kişilere itibar etmemelerini, Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’ne şikâyette bulunmalarını rica ediyoruz” dedi.

Önceki Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum