Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner,21 Mart ‘’Down Sendromu Farkındalık’’ günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner,21 Mart ‘’Down Sendromu Farkındalık’’ günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.


Şahiner mesajında;”47 kromozomları ile nadide çiçekler gibi hayatımızda var olan ve var olmaya devam edecek Down sendromlu bireylerimizin durumlarının iyileştirilmesi ve ailelerinin doğumlarından itibaren verdikleri gayrete ve özveriye bir nebze olsun destek vererek, artı bir farkla tıpkı bizim gibi, toplumla iç içe, yadırganmadan yaşayabildikleri bir dünya yaratmak, toplumsal sorumluluk değil, üzerimizde önemli bir vazifedir.
Toplumumuzdaki duyarlılığın arttırılması ve down sendromlu bireylerin hayatları boyunca ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri çok önemlidir.Sungurlu Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize elimizden geldiğince destek oluyoruz. Onları önemsiyoruz ve değer veriyoruz. Allah onları cennetle müjdelemiştir. Onlar bu hayatta ailelerinin bir kazancı, öbür Dünya’da da kurtarıcıları olacaktır. Engelli kardeşlerimize topluma kazandırmalıyız.
Bu özel insanların bizden istedikleri tek şey sevgi,bunun için 21 Mart’ın farkındayız ve onları tüm kalbimizle seviyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Önceki Minik Öğrencilerle Fidan Diktik

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum