Bitkisel Atık Yağ Toplama Faaliyetleri Başladı

Sungurlu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri, bitkisel atık yağları toplama faaliyetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Sungurlu genelinde çalışma başlattı.

Belediyemiz Kent Park ve Mesire Kafe toplama noktası olmak üzere “Bitkisel Atık Yağ Toplama Varilleri” dağıtıldı. Buna göre atık yağ ile dolan variller, düzenli olarak haftanın belirlenen günlerinde, Sungurlu Belediyesi ile anlaşmalı Çevre İzin ve Lisanslı Firma tarafından toplanacak. Atık yağların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla yapılan çalışma topluma gerek ekonomik gerek ise geri dönüşüm bilincinin kazandırılması yönünde önem taşıyor.

Evsel atık yağlarını geri dönüşüme kazandırmak isteyen hemşehrilerimiz toplama noktası olarak belirlenen Kent Park ve Mesire Kafe’ye ulaştırarak görevli personellerimize teslim edebilirler.

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde yol boyu tesisleri ve büyük işletmeler ile iletişime geçilerek atık yağ toplama konusunda bilgilendirmelerde yapılıyor.

Önceki Sınava Girecek Öğrenciler Dualarla Uğurlandı