Parayı Kaybedenle Bulan Aynı Anda Belediyeye Geldi.

Birisi bulduğu parayı anons ettirmek isterken diğer taraftan gelen kişi kayıp para anonsu yaptırmak istedi.
Sungurlu’ da meydana gelen olayda, Perşembe pazarında bir miktar para bulan emekli imam (Aybike Turizm Temsilcisi) Paşa Dertlioğlu Sungurlu Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğüne gelerek yolda bir miktar para bulduğunu ve sahibine ulaştırmak için ilan verdirmeye geldiğini söyledi. Zabıta memurları kayıp para hakkında Dertlioğlu’ ndan bilgi aldığı esnada Zabıta Müdürlüğüne gelen Şahin Özçelik isimli vatandaş Perşembe pazarı civarında 750 TL kaybettiğini ve bulunması için ilan verdirmek istediğini beyan ediyor. Memurların para ve bölge hakkında bilgi aldığı Özçelik’ in parayı kaybeden kişi olduğu anlaşılınca anons verilmeden para Özçelik’ e teslim edildi.
Parayı bulduğunda bir an bile tereddüt ermediğini söyleyen Dertlioğlu; ” Yolda yürürken kenarda düşmüş olan parayı fark ettim. Sahibini bulmak için etrafıma baktığımda kimseyi göremeyince Zabıta müdürlüğüne gelerek durumu izah ettiğim esnada Şahin Özçelik bey içeriye girip para kaybettiğini beyan edince şaşırdım. Sonuçta bu para bir yetimin ekmek parası da olabilirdi. Ben insanlık görevimi yerine getirdim mutluyum.” ifadelerinde bulundu.
Şahin Özçelik ise, Duyarlı davranışından dolayı Dertlioğlu’ na teşekkür ederek kaybettiği parasını teslim aldı.

Önceki Minik Öğrenciler Fidan Dikti