Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner .Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutladı.

Belediye Başkanı Şahiner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında;” Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in 94. yıldönümünü, Milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Türk Milleti’nin, Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir.

Bugün, bağımsız, özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız, demokratik, sosyal bir hukuk devleti şekliyle Cumhuriyeti kurduğumuz gündür, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesi ile “ En Büyük Bayram” günüdür. Ancak son günlerde yaşananlar göstermektedir ki, birliğe, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Sahip olduğumuz vatan sevgisi ve özgürlük aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için hiç düşünmeden canlarını feda edenlere, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı sorumluluklarımız vardır. Bizler Yörük Ali Efe’nin, Çete Ayşe’nin ve daha nice kahraman efelerin torunlarıyız. Ulu Önder Atatürk’e inanan, ilke ve devrimlerine sahip çıkma kararlılığını gösteren, Cumhuriyetimizin çevresinde kenetlenen bir milletiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 94. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”

Önceki Belediyespor Bayat Deplasmanına Gidiyor