“Sungurlu Beyazı” Coğrafi İşaret Alıyor

“Sungurlu Beyazı” Coğrafi İşaret Alıyor

Belediye Başkanlığımız girişimleriyle ilçemiz Ayağıbüyük köyünde yetişen ve “Sungurlu Beyazı” olarak ün kazanmış üzüm cinsi coğrafi işaret alıyor.

Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner , ilçemizde coğrafi işaretli hiçbir ürünün bulunmaması nedeniyle bu konuda bir çalışma başlatılmasını istedi.

Konuyla ilgili Belediye Başkan Yardımcımız Sakine Sarıyüce’yi görevlendirerek çalışmaları bizati yürütmesini istedi. İlçemizin yöresel ürünlerini araştıran Sakine Sarıyüce, “Tokmak Köfte”,”On Dilim Kavun” ve “Sungurlu Beyazı” diye geçen üzüm cinsi üzerine yoğunlaştı. Bu konuyla ilgili ilçemizin sevilen ve tanınan ismi Selahattin Ambarkütük ile görüşen Başkan Yardımcımız Sakine Sarıyüce, fikir alışverişi yaparak ürün seçiminde bulundu. Bu görüşmenin üzerine “Sungurlu Beyazı” olarak bilinen ve Ayağıbüyük köyünde yetişen üzüm cinsine coğrafi işaret alınması için girişimlerde bulunularak gerekli çalışmalar yapıldı. Süreç olarak incelemelerin devam ettiği “Sungurlu Beyazı” Sungurlu’nun ilk coğrafi işaretli ürünü olmaya aday. Girişimleri için Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner’e ve Başkan Yardımcımız Sakine Sarıyüce’ye teşekkür etmek için bir ziyaret gerçekleştiren Selahattin Ambarkütük; “ Sayın Başkanımızın Sungurlu’muz adına hassasiyetini bilmeyen yoktur. Bahsetmiş olduğumuz bu üzümümüz İngiltere’de uluslararası bir yarışmada ödül alan bir üzüm. Çok kıymetli bir üzüm ve yok olmaya terkedilemezdi. Sayın başkanlarıma ilgileri için çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Selahettin Ambarkütük, ziyaret esnasında Başkanımız Abdulkadir Şahiner’e ve Başkan Yardımcımız Sakine Sarıyüce’ye teşekkür için yanında getirdiği üzüm fidanlarını hediye etti.

Önceki Depremzede Ailelerimizi Yalnız Bırakmadık

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum