Sungurlu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Başladı

Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sungurlu’da da çeşitli etkinlikle kutlanıyor.
İlk Tören Atatürk Meydanı’nda düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Mitat Gözen, Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, protokol üyeleri tarafından anıta çelenk bırakıldı. Program sonunda sunucu tarafından Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in isminin okunmaması tepkilere neden oldu.
Kutlama programı yarın Atatürk Anıtı önünde devam edecek. Akşam ise Dispanser önünde toplanılarak ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ düzenlenecek.
Program sonrası Başkan Şahiner;Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Milletvekili Meclis İdare Amiri Tufan Köse,Kaymakam Mitat Gözen, ,Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci,,İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çalışkan,İlçe Müftüsü İbrahim Köksal,Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ali Erayhan’ı makamında ağırladı.

Önceki Başkan Şahiner 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.