Yaralı Doğana Belediye Sahip Çıktı

İlçemizde bir vatandaş tarafından arazide yaralı halde bulunan yırtıcı kuş doğan,Belediyemiz tarafından tedavi ettirildi.
Ankara Samsun karayolu üzerinde bir vatandaş tarafından yaralı halde doğan bulundu. Aydın Ambarkütük isimli vatandaş tarafından bulunan yaralı doğanın tedavisi veteriner hekim tarafından yapıldı. Doğanın avcılar tarafından kanadından vurulduğu belirlendi.
Yol kenarında yatan büyük bir kuş gördüğünü söyleyen Aydın Ambarkütük, “Kuşun hareket etmediğini görünce donmuş olabilir diye düşündüm. Hayvanın gözünü açıp kapandığının farkına varınca, hemen aklıma Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’i aramak geldi. Sağ olsun Başkanımız yaralı kuşu acilen Belediye getirmemi istedi. Bende yaralı kuşu kucağıma alıp, Belediyeye getirdim. Başkanıma teşekkür ederim. Pazar olmasına rağmen hem telefonuma anında cevap verdiği gibi, Veterineri de ben gelmeden önce hazır bulundurmasından dolayı çok mutlu oldum” diye konuştu.
Belediye veterineri, Zabıta odasında yaralı doğanın yarım saat süren operasyon sonucu saçmaları temizleyip, dikişlerini yaptı. Veteriner Aydın Bahtiyar, yaralı doğan’ın iki hafta tedavisine devam edildikten sonra rahatlıkla doğaya salıverileceğini ifade etti.

Önceki Şahiner’den Esnaf Ziyareti