Blog Archives

Kasım 2017

Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Dikkat

23/11/2017/ 08:00 - 01/04/2018/ 17:00

http://corum.ism.saglik.gov.tr/TR,36170/karbonmonoksit-zehirlenmeleri-egitim-videosu.html   Sungurlu Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte yaşanabilecek tehlikelere karşı vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı uyarıyor. Belediye İtfaiye Müdür Vekili Eşref Bayav, soba zehirlenmelerinde özellikle Karbonmonoksit gazının ‘sessiz katil’ olarak adlandırıldığını söyledi. “Karbonmonoksit gazının doğal gaz, gaz yağı, benzin, tüp gazı, kömür ve odun gibi yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda yer alan zehirli bir gaz olduğunu anlatan Bayav, “Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeni ile fark edilmediği için ‘sessiz katil’ olarak bilinmektedir.

Daha fazlasını bul »
+ Etkinlikleri dışa aktar