30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ile kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ile kutlandı.

112 Acil Servis İstasyonu önünde toplanan kalabalık Mehteran eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile belediye personelinin taşıdığı meşalelerin arkasından yürümeye başladı.
Şehir turu atan fener alayının yürüyüşü Atatürk Meydanında sona erdi. Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan kalabalık İstiklal Marşını söyledi. Kuran-ı Kerim tilaveti okundan sonra tüm şehitler için dua edildi. Programda konuşan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner; ”Çok kıymetli hemşehrilerim bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Büyük Zafer’in 95’ıncı yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız; korkusuzluğun, yurtseverliğin, bir efsanesi, bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad’olsun.” ifadelerinde bulundu.
Program gerçekleştirilen havai fişek gösterisi sonrası son buldu.
Etkinliklere Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Osman Polat, Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç Dr. Kubilay Karaçif, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Önceki SUNGURLU, BELEDİYE EKİPLERİMİZ İLE BAYRAMA HAZIR

Takip Edin

Sunguroğlu Mahallesi, Alparslan Türkeş Cd. , 19300 Sungurlu/Çorum